MASSAGE

BEHANDLANDE MASSAGE MED TRIGGERPUNKTSBEHANDLING OCH STRETCH

Innefattar en mix av olika tekniker för att påverka musklers och fasciors spänning, elasticitet och rörelseförmåga och därmed indirekt även leders rörlighet. Detta kan hjälpa dig med specifika problem eller belastningsskador som till exempel huvudvärk, värk i ländryggen, smärta i axeln, knäproblem samt idrottsskador.


Denna behandling innefattar bl a:


Muskeltöjningar/stretching: Används för att sträcka ut kort och spänd muskulatur och därigenom lindra smärta och öka ledrörligheten.


Triggerpunktsbehandling: Tryck på sk triggerpunkter, inaktiva och hyperaktiva. Hyperaktiva triggerpunkter kan innebära utstrålande smärta från själva punkten och orsaka stor smärta. Genom pressur på dessa lindras smärtan och själva muskelfibrerna som klibbat ihop, pressas isär.

FIBROMASSAGE


Ett samarbete mellan fibropatient och massör.


För dig med fibromyalgi och kronisk smärta.


Fibromassagen är baserad på klassisk massage med mer olja och mycket mjuk och lätt beröring. Varje behandling är högst individuell, då det är kundens dagsform och smärtkänslighet som avgör hur mycket beröring som massören kan använda.


Vad ger Fibromassage för effekt?


Smärtskalan kan för vissa patienter vara helt körd i botten, och då kan de positiva effekterna behöva lite mer tid för att manifesteras. Normalt är att få en reaktion med mer värk, och det tillhör en starta-i-gång-process i kroppen efter mån/år av värk och smärta. Viktigt är att komma ihåg att massage har generellt en lugnande inverkan. När vi känner oss lugnare startar olika processer i kroppen som syftar till återhämtning och läkning.


Bättre smärtlindring, mjukare muskler, ökad rörlighet, bättre sömn, koncentrationen förbättras, mag-tarm systemet kommer igång med förbättrat näringsupptag, immunförsvaret stärks. Blodtryck och blodfetter sänks. All behandling bör ses på sikt, så även massage. Om det tog lång tid att bli sjuk, så låt det få ta tid att må bättre. Viktigt är att hela tiden se framåt och fortsätta med behandlingar/ massage/ terapi, osv.


Upplever du mindre smärta efter ett tag? Då är du på rätt väg.

LOTORPSMASSAGE

Lotorpsmetoden är en mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på manuella behandlingsmetoder och för bland annat följande åkommor har den ett mycket gott resultat:


Hosta

Doftallergi

Parfymallergi

Astmaliknande åkommor där astma inte konstaterats


Även personer med till exempel riktig astma och KOL har stor nytta av dessa behandlingar. Lotorpsmetoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt. Framförallt poängteras utandningens vikt.

Metoden uppfanns av Janne Karlsson cirka år 2003 och har sedan dess utvecklats ytterligare. Behandlingsresultaten har varit mycket lyckade och många personer med ovanstående åkommor har blivit så mycket bättre att de helt kunnat sluta med medicinering. En vetenskaplig studie om Lotorpsmetoden har genomförts, med mycket lovande resultat, på Sahlgrenska i Göteborg.

KLASSISK MASSAGE

Klassisk massage är en djupgående hel- eller halvkroppsmassage som ökar välbefinnandet och verkar avslappnande. Det är en manuell teknik för att, genom en kombination av tryck och töjning, bearbeta i huvudsak hud och muskelvävnad. Löser spänningar i muskulaturen samt ökar blodcirkulationen.

MASSAGENS GODA EFFEKTER

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många:


 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande

Besöksadress:

Ulrikas Health Trend's

Platensgatan 17

59135 Motala

Tel: 070-678 15 37

E-mail: ulrika@uhtrends.se